B4 – Πανόραμα του Βορρά

Πληροφορίες Διαδρομής

Ο ανέγγιχτος βορράς του νησιού, μας προσφέρει μια απαιτητική διαδρομή 37χλμ. με 980μ. υψομετρικά, με 60% χώμα και με δύο δύσκολες χωμάτινες ανηφόρες .
Με εκκίνηση από το κεφαλοχώρι του Ποταμού ακολουθούμε κατηφόρα για 5,5χλμ σε άσφαλτο και πριν την παραλία Λυγιά πάμε δεξιά για να αρχίσει η πρώτη δύσκολη ανηφορική των 7χλμ με μέση κλίση 5%. Στην κορφή το αγέρωχο χωριό Γερακάρι σε αρμονία με την άγρια ομορφιά της φύσης. Αμέσως μετά θα διασχίσουμε το μεγάλο, πυκνό, πανέμορφο πευκοδάσος και θα χαλαρώσουμε με την χωμάτινη κατηφόρα, των σχεδόν 10χλμ, μέχρι την Πλατιά Άμμο.
Ανηφορίζουμε την άσφαλτο για τον όμορφο Καραβά όπου επιβάλλεται μια στάση στον φούρνο για ανεφοδιασμό με τα ξακουστά παξιμάδια Κυθήρων! Κατηφορίζουμε μέχρι το παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Πελαγίας για να ξεκινήσει η δεύτερη δύσκολη χωμάτινη ανηφόρα της διαδρομής 5χλμ. με 5,6% κλίση και 300μ. υψομετρικά.
Τερματίζοντας στον Ποταμό θα έχουμε χορτάσει εικόνες από ένα τόπο που αντιστέκεται στην τουριστική προσβολή. Τμήμα της διαδρομής είναι περιοχή Natura.

Χάρτης και Υψόμετρα

Αναλυτικά στοιχεία

Κωδικός Διαδρομής
B4
Όνομα Διαδρομής (GR-EN)
Πανόραμα του Βορρά/Panorama of the North
Χιλιομετρική Απόσταση
37,6km
Χρόνος
5:45h
Χαμηλότερο σημείο
1m
Υψηλότερη σημείο
398m
Συνολική Ανάβαση/Συνολική Κατάβαση
980m / 980m
Τύπος διαδρομής
Κυκλική
Σημείο Εκκίνησης
Ποταμός
Δυσκολία
Δύσκολη
Χωματόδρομος(%) - Ασφαλτος(%)
67% - 33%

Άλλες Διαδρομές

Ανακαλύψτε, θαυμάστε και ζήστε τους θυσαυρούς του νησιού ακολουθώντας τις διαδρομές που έχουν χαρτογραφηθεί.